De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse

Kindle Fire anmeldelse

Amazon udgav deres første tablet for et stykke tid siden, tabletten er produceret af dem selv, ligesom deres Kindle ebogslæsere, De beholdte også kendetegnet Kindle, og kaldte den Kindle Fire, tabletten er en 7″ tablet med en fin opløsning, hurtig processor og en fed byggekvalitet, men det er ikke hvad gør den speciel i forhold til tabletten over dem alle, iPad, Kindle Fire koster nemlig kun $199, altså 40% af en iPad, $499, andre tablets forsøger at remme iPad prisen, men Amazon er kommet så meget under prisen at de ikke er konkurrenter. Kindle Fire er ikke udgivet i Danmark, den eneste grund til at jeg købte en, var at jeg ville prøve den og se om man kunne få noget ud af den i Danmark.

  • Hurtig ydeevne.
  • Fint operativsystem.
  • Fin skærm, med gode farver.
  • Perfekt byggekvalitet & design.
  • God nok batteritid.
  • Fint størrelse.
  • Amazon Servicer er ubrugelige i DK.
  • For lidt hukommelse, og ikke mulighed for at opgradere.
  • Skal hackes for at den kan bruges i Danmark.

Amazon Kindle Fire Anmeldelsen:

Byggekvaliteten og design

Tabletten er lavet af glas på forsiden, og gummi på bagsiden, Kindle Fire er bygget godt, den føles holdbar og slet ikke som en $199 gadget, til gengæld er den markant tykkere end konkurrenterne, det gør bestemt ikke mig noget, jeg vil hellere have en tykkere tablet der føles mere solid, end alternativet. Jeg skriver oven for at designet er perfekt, det betyder at jeg ikke ville lave noget som helst om.

Størrelsen er fin, 7″ er stort nok til at det ikke føles som en stor telefon, men en tablet, samtidig er den så lille at man let kan læse på den, altså holde den i længere tid af gangen. 7″ er så lille at den passer i de fleste baglommer.

Kindle Fire har kun en enkelt knap, den er i bunden, så den er lettere at nå, når man holder den, det er fint, problemet med kun at have en enkelt knap, er at man ikke kan installere et andet Android systemet på tabletten, fordi Android 2+3 kræver en Hjem, tilbage og søg -knap, heldigvis har Android 4 muligheden for at lave onscreen knapper, hvilket gør hacking meget lettere.

Webbrowseren

Webbrowseren er mega vigtig på en tablet, fordi det er her vi bruger det meste af vores tid, Kindle Fire kommer med sin egen browser, som ligesom Opera browseren har en server park tilsluttet, når du besøger en hjemmeside bliver siden hentet af en server først, som sender en komprimeret udgave til dig, dette gør surfing oplevelsen hurtigere, i USA, fordi Serverne er i USA, det er tit at browseren går direkte i stå og bare lader vær med at downloade hjemmesiden, hvilket er lidt et problem, hvis du skal bruge denne Kindle, i Danmark, skal du downloade en ny browser, der findes heldigvis utallige til Android systemet.

Kindle Fire er hurtig, med Dual core 1GHz processor og rigeligt hukommelse, så potentialet er der.

Skærmen

Skærmen er en 7″ LCD, med IPS panel og 1024 x 768 pixel. Opløsningen er fin, der er alt det plads du har brug for, opløsningen er den samme som en iPad 2, som har en 10″ skærm, IPS panelet giver gode nøjagtige farver og god betragtningsvinkler – det siger man i hvert fald om IPS paneler, i dette tilfælde er det dog ikke rigtigt, farverne ændre sig meget hvis man sidder 45° fra midten, det er til at holde ud, især hvis du er vandt til en normal bærbar skærm, og jeg opdagede det heller ikke i starten, hvad havde man forventet af en 1000kr tablet?

Skærmen er fin nok at læse på, og god nok at browse på, det eneste problem er at opløsningen ikke er helt stor nok, til at vise en hjemmeside, normalle hjemmesider er 1000px brede denne er kun 768px bred når den stå op.

Hacking!

Hvis du vil bruge Kindle Fire i Danmark, skal den hackes!

Selv om Kindle Fire kommer med Android, er den bestemt ikke åben, du har ikke adgang til nogen af Android systemerne, eller Android marketplace ej heller den originale fil struktur. Alt dette var fint nok, hvis Amazon tilbød noget som var bedre, det er ikke svært, men fordi Kindle Fire ikke er udkommet i Danmark, er alle servicer helt lukket af, du kan ikke se film fra Amazon prime, Video streaming, høre musik eller bruge Amazon Android app store, til gengæld virker Amazon Book store?

Altså skal du hacke Kindlen, så du kan installere din egen software, det er overraskende let, jeg gjorde som denne video – Du skal bare bruge Windows for at bruge alt softwaret… men sådan er det.

Efter hackingen kan du installere Android market, der er en anden video til det, her kan du downloade alt det software du kan komme på, Android Marketplace er stadig fyldt med junk, spamware, og programmer som bare ikke virker, men til gengæld kan du endelig få en ordentlig Browser installeret samt en video afspiller. Langt de fleste apps på Android Marketplace er lavet til telefoner, men det er faktisk ikke så slemt at se dem på en større skærm, google har gjort et godt arbejde med at lave designet dymamisk, du kan ikke søge efter Apps som er lavet til tablets men du ser tilgengæld kun apps som er kompatible med din Android enhed, det betyder at alle apps som kræver kamera, 3g, GPS ikke bliver vist, fx kan jeg af en eller anden grund ikke downloade mit eget Forsejt.dk app på talbetten- ikke at det er et godt app eller noget, men ville bare teste :) 

Startskærmen på Amazon Kindle Fire bruger en karrusel for at vise alle de sidste apps og hjemmesider du sidst har været på/i, den viser også alle de nye Android marketplace apps, det betyder at de ikoner som er lavet til at blive vist i 1cm x 1cm, bliver vist i 10cm x 10cm altså er de tydeligt pixeleret – når man hacker et så lukket produkt som en Kindle Fire, ryger følelsen af kvalitet også.

Om operativsystemet (Android 2.3 – Med Skin)

Android er altid i udvikling, men det er Kindle Fire ikke, selvom systemet er Android, kommer der ikke nogen opdateringer til Kindle Fire. Det skin Amazon har valgt at bruge, er helt gennemgående, du har ikke adgang til nogen Android funktioner uden, amazon har været inden over det.

Det er både godt og dårligt …

Der kommer ingen opdateringer til Kindle Fire, i hvertfald ikke i samme tempo som normale Android systemer. Men til gengæld er systemer lavet til rigtige mennesker, der er tænkt over alle funktionerne og de fleste ubrugelige funktioner er taget ud, så man slipper for Android systemets komplekse indstillinger.

Jeg har hørt mange tale om en opdatering til Kindle Fire med Android 4(ice cream sandwich)- det ville give nogen nyere funktioner og gøre tabletten hurtigere, det sker dog ikke … Tror jeg … Fordi Google ikke tillader skins, på denne måde, på Android 4, altså skal Amazon have tilladelse fra google for at lave en Kindel fire version.

Kindle Fire kommer oven i købet med sin egen Webbrowser, de kalder den: Amazon Silk, og den har nogen funktioner oppe i ærmet, ligesom Opera, går alle hjemmesider du beder om igennem en Amazon server, altså bliver den komprimeret så det er lettere for Kindle Fire at hente den – Alle disse servere står i USA, hvilket gør browseren meget langsom i Danmark, heldigvis er Android fyldt med alternativer.

Kindle Fire kommer med sin egen Appstore som hedder Kindle Android app store, den er fyldt med næsten de samme programmer som Android marketplace, men Amazon tjekker alle programmerne igennem, som apple, så alle programmerne er lavet til tablet størrelsen og vigtigst at alt, virker. Der er ikke alt for mange Programmer, men de vigtigste er der da, men det betyder ikke noget, fordi du slet ikke har adgang til nogen af dem i Danmark.

Du har ikke adgang til Google’s Android marketplace på Kindle Fire, det skal du selv hacke dig til, se oven for.

Kindle Fire har 512mb ram og en 1 GHz dual core – for et par år siden var det en udemærket PC, alt dette gør tabletten meget hurtig. Der er ikke mere at sige om det, den er bare hurtig nok til alt.

Som sædvaneligt vil jeg lige nævne, at selvom der er flere app i Google marketplace, end de 2 andre så er de ikke lige gode alle sammen – og der er noget alvorligt galt med kvaliteten af apps i google market place.

Kameraet, GPS, 3G, Mic, Bluetooth, Accelerometer, Kompass, Gyroscope ?

Det mangler… alt sammen, i alt den tid jeg har haft det på min iPad, har jeg aldrig brugt dem og mangler heller ingen af tingene på Kindle Fire. Prøv at gøre op med dig selv, hvad du skal bruge en tablet til, den kommer højest sandsynligt til at ligge der hjemme med Wifi, så alle disse sensore og radioer behøver man slet ikke.

Batteritiden?

Batteritiden er et par dage, den har slet ikke samme batteritid som en iPad, hvis man fx spiller på Kindle Fire, kan den løbe tør på 5 timer – men den virker fint, de afspiller glædeligt video, men du skal ikke regne med iPad ydeevne, jeg spillede 2 serier på den, 1t og 30m i alt, og her løb den helt tør, batteri tiden var på 70% da jeg startede.

Stjerner:

3 ud af 6 stjerner. Køb en Samsung 7″ tablet i stedet for.

Kindle Fire anmeldelse
Skærm: 7″ AMOLED (1024×768)
Processor: 1 GHz Cortex A9 + grafikkort
Operativsystem: Android 2.3 – Ice Cream Sandwich

2 Comments

  1. Tak for klippet. Jeg overvejer også seriøst at købe en istedet for en Ipad.

    • Comment by post author

      Anders Bagnegaard

      Jeg tager til USA i foråret, og jeg skal helt sikkert have en!
      Man kan godt få dem til Dk, men efter told, beskatning og en eller anden grådig Amerikaner, koster de næsten det samme som en bedre tablet, så er det jo lige meget !

      Jeg glæder mig :)